Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Dans på jobbet

3 Dec , 2016, 08.33 prastfreddi

 

 

161202 (9)

Jag fungerar som barn och familjepräst i församlingen. Det betyder att jag sitter med på barnledarsamlingarna där barnledarna samlas ungefär var tredje vecka för att stämma av, planera och få med sig något matnyttigt för sitt arbete bland barnen.

Oftast handlar det långt om praktiska saker som till exempel om vem skall till vilken klubb när någon är på utbildning eller hurdana farsdagspyssel gör vi i dagklubbarna. Ibland känner mig ganska överflödig på det här möten som kan vara tre timmar långa.

Min prästkollega Rebecka sitter också med på barnledarsamlingarna och på fredag lärde hon ut rörelser till barnsånger – något som jag är kass på. Det var roligt att vifta och dansa. På några minuter gick vi från trögtänkt amöba till discodrottningar och kungar. Vad glad man blir av det här, samtidigt som jag funderar hur pinsamt det skulle se ut om någon såg detta just nu. Sedan måste Rebecka rusa vidare till ett annat möte och återgick till vardagligare saker.

Rebecka leder och vi följer

Rebecka leder och vi följer

, , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *