Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

En typisk annorlunda dag

9 Dec , 2016, 09.14 prastfreddi

 

Min morgon började med att jag sprang igenom kansliet på Lundagatan för att skriva ut och kopiera sångblad för andakten på Vessö. Varför blir det alltid till sista minuten undrar jag medan jag konstaterar att det bara blev 5 timmar sömn i natt och att det kommer att märkas i något skede av dagen.

Ner till Vessö på ishalväg för att vara med på öppnaklubbens julfest. När jag kommer till Svenskborg så är det bara en mamma på plats men ganska snart fylls rummen av mammor och barn. Det är trevligt, jag får en redovisning om vilka som väntar barn och det känns tryggt för Vessö och för öppnaklubbens del.

Vi sjunger julpsalmer jag läser julevangelium och en berättelse om Pappa Panov som väntade på Jesus, men sedan trodde att han missade det efterlängtade barnet. Sedan blir det kaffe med tilltugg.

161208 (6)

Efter Vessö hann jag stämma träff med en familj som skall ha dop, och en annan dotter som har förlorat sin mamma. Mötena med dem som har sorg eller glädje är viktiga.

På eftermiddagen dök den där sömnbristen upp i slapphet och idétorka. Med en del av ungdomsteamet samlades vi för att fundera ut hur Märkesåret 2017 skall synas i vår verksamhet med barn och unga. Vi firar att det gott 500 år sedan Martin Luther spika sina teser på Slottskyrkan i Wittenberg.

Jag märkte att mina förslag var de konstigaste – och de som gick mest utanför boxen, men mina fina kolleger hade överseende och märkligt nog kom en bra bit på vägen i planerandet.

På Hesburger kan man köpa en hink med kaffe – jag tror att det är 4dl kaffe i muggen så med hjälp av den så dopade jag mig för kvällen.

Det och andra och för mig sista allsångstillfället De Vackraste Julsångerna på Mariagården. 35 personer kom för att sjunga och utsätta sig för julens riktiga budskap. Kanske kanelen och hyacinten doftar lite tydligare idag i vissa hem i Gammelbacka – jag hoppas det.

Hem igen sent men inte så sent att familjen sov. 11-åring konstaterade att han inte har sett pappa på ett tag.

Idag på fredag skall jag sköta undan franska streck på ett papper.

161209

, , , , , , , , , , ,

Läs också

2 kommentarer

  1. Alf Robert skriver:

    Freddi, du har ett stort hjärta för vad Du gör dagligen i vår anrika national skalds stad. Har länge blivit upplyst att jag kan får jobba för kristna värden i vårt samhälle. Barn och unga behöver händer och handledning för att förstå livets mening! Glömmer inte De äldre generationer. Respekterar alla mina medmänniskor likvärdigt.
    Din blogg värmer mig och ger mig flera fina verktyg att förstå mina medmänniskor som är i behov av hjälp i sin dagliga trängda livs situation!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *