Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Tro, hopp och kärlek

10 Dec , 2016, 08.59 prastfreddi

 

 

161210 (1)I tre av våra fönster på Drumsö hänger julsymbolerna korset, ankaret och hjärtat som då stor för tro, hopp och kärlek.

Mina symboler är ganska stora, de fyller liksom ett fönster per symbol. Jag har noterat att människor som flåsar runt på promenad så här i adventstider brukar spänna blicken på dem och det gör mig glad.

161210 (8)

Bakgrunden till dem är ett impulsköp på julrea när man sålde alla julens ljusslingor för -70% – jag köpte tre serier. Minns inte om jag hade en idé ännu då.

När följande adventstid nalkades så mätte jag och sågade jag och borrade i symbolerna. Stack ljusen genom hålen hängde upp dem i fönstren.

161210 (12)

Hjärtat är lite problematiskt eftersom det hänger i någondera av de två sovrummen mot öster. Killarna tycker att det är löjligt med ett hjärta, någon kan ju tro att man är typ kär.

Ingen färsk närbild på hjärtat idag eftersom man inte skall väcka en 17-åring annars bara.

Fyra fönster, tre symboler ger en viss rörelsefrihet. Ibland har korset hamnat i köket. Jag är en morgontidig person och ibland har jag tänt bara korset. I något skede slog det mig att det måste se konstigt ut med bara ett kors – lite som jag föreställer mig en huskyrka i Las Vegas, granne till en bordell.

161210 (13)

Mitt lilla stora sätt att påminna lokalförsamlingen här på ön om vad som är viktigt med Jesusbarnet.

Läs också

En kommentar

  1. hilkka olkinuora skriver:

    på språkön tammerfors kände man igen sina församlingsbons hem i advent: där lyser tro hopp och kärlek – och där! dit slängde man en tanke eller bön.
    i kyrkan gav dessa tre mänga inspirationer till gudstjänster och predikan. ”kärleken uthärdar allt” fast alla skrattade åt den envist väntande flkckan var en synnerligen omtyckt tanke hos skolbarn som ju lever o en nu-eller-aldrig -tid.
    tack för bloggen, broder – och de lysande ljusen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *