Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

På domkapitlet

17 Jan , 2017, 18.35 prastfreddi

 

Jag har varit med på mitt första domkapitelmöte idag. Normalt så är det väl när man har busat till det som präst som man blir kallad på möte med biskopen och hans stab, men idag var jag där eftersom jag är viceordförande i stiftsfullmäktige. Heidi som är ordförande, och brukar sitta med normalt har lagt upp en hel del bilder på stränder i mitt FB flöde så därför fick jag kallelsen att delta.

Hur var det då? Intressant och familjärt. Många saker klubbades snabbt igenom enligt föredragning på vissa punkter uppstod det lite diskussion. Det här lär ha varit ett väldigt kort möte sa min chef Mats.

Det är ett spännande rum det här domkapitlets konsistoriesal. Här har jag predikat för teologiedoktorer före jag blev prästvigd. I salen har jag skrivit tenter för pastoralexamen och idag då ett regelrätt domkapitelmöte.

När man sitter i salen, under uppmålade före detta biskopar uppsyn, så känner man att man är en del av en berättelse som påbörjats för länge sedan som kommer att pågå länge.

, , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *