Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Att joma istället för att göra

30 Jan , 2017, 23.09 prastfreddi

 

Så fort jag yttrar mig i positiva ordalag om kärleken mellan samkönade så fylls mina brevlådor. Bröder och bröder och bröder i Kristus uppmanar mig att läsa Bibeln så att jag förstå vad synd är.

Jag tog en tur via Facebook just och landade i ett par diskussioner där det som vet vad rätt är skriver sig heta i kommentar efter kommentar. På något sätt är jag imponerad av den iver och brand som dessa trosstarka brinner för sin sak – samtidigt som jag blir helt matt. Jag skulle aldrig orka vaka över alla positioner och platser där det kan yttras ett felaktigt ord om den rätta läran.

Jag är döpt – jag tror mer än jag tvivlar – jag älskar mer än jag ogillar – därför vill jag tala om Jesus, därför vill jag vandra med andra döpta.

Min övertygelse är att Jesus jobbade hårt för att förenkla saker, för att vi skall förstå det viktiga som han berättade och fortsättningsvis berättar till oss i Bibeln. Jag vidhåller att alla gör tolkningar av Bibeln, mer eller mindre.

Medan jag skummar igenom dessa extremt långa inlägg på FB slås jag av tanken om vad som händer när orden blir många och budskapet försvinner någonstans i längtan att få rätt.

Att vara kyrka handlar för mig om att samla alla längtande och frusna kring lägerelden, inte att sitta vid brasan och försöka styra värmen till en del eller att kväva elden.

Att vara kyrka handlar för mig att påminna alla om allt det fina som Gud har gjort för oss, inte att visa på vem som omfattas av den nåden.

Att vara kyrka handlar för mig mer om nåd än om lag.

Jesu sprängkraft finns i den radikala tanken om den kravlösa kärleken – till alla.

, , , , , , ,

Läs också

2 kommentarer

  1. Daniel Norrback skriver:

    Freddi, jag tror du har missförstått oss konservativa radikalt, om du tror att vi menar att vår poäng är att nedast vissa omfattas av Guds nåd. Jag känner inte en enda konservativ kristen som hävdar något sådant. Förstås älskar Gud alla och Han erbjuder sin nåd till ALLA! Men betyder det att Gud godkänner alla gärningar?? Gud älskar våldtäktsmän, men Han godkänner inte våldtäkt. Gud älskar alkoholister men Han godkänner inte dryckenskap. Gud älskar människor av alla slags sexuella läggningar. Men godkänner Gud homosexuella gärningar? Det är det frågan handlar om! Inte huruvida Han älskar alla människor, för det är nog konservativa och liberala helt överens om. Både Jesus, kyrkofäderna, reformatorerna m.fl. såg Bibeln som en ofelbar auktoritet vad gäller den kristna läran. Jesus sade såhär: ”Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att fullborda. Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett” -Matt 5:17-18 Utan lagen behövs heller ingen nåd. Skall vi alltså ta Jesu Ord på allvar? Skall vi liksom Jesus hålla fast vid varenda prick i Bibeln? Eller skall vi strunta i vår Mästares Ord, som är mycket tydligt ifråga om utlevd homosexualitet? En dag skall vi alla få stå till svars inför vår Herre för hur vi har förvaltat Hans heliga Ord. Det är faktiskt allvarligt att överge Guds eget Ord, som många i vår kyrka nu verkar vilja göra i homo-frågan(och bibelsynen överlag). Vi är varken sanna kristna eller sanna lutheraner om vi inte håller oss till Guds Ord.

    • prastfreddi skriver:

      Daniel det var just det här jag talade om – har inte du en församling att leda istället för att ta fasta på alla världens skriverier på nätet. Använd istället din tiden på att gå ut och visa på vad Kyrka är. Plantera och vårda istället för att försöka riva ogräs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *