Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Du omsluter mig på alla sidor

15 Jun , 2017, 00.09 prastfreddi

 

Ungdomsarbetsledaren Jocke talar om att vi alla har egna vägar till Gud, vägar som kan vara svåra att upptäcka men som ändå finns där

De är alldeles tyst i den underbart vackra träkyrkan på Houtskär. Solens sista strålar tränger med kraft in som en bred stråle i kyrkan. Ute doftar det försommaren med en blomsterprakt som heter duga.

38 konfirmander och en ledarstab på 20 personer lyssnar och är närvarande i stunden som är enkel samtidigt som oändligt rik. Man känner närvaron av det heliga

Måsse spelar piano i den ljusa kvällen.

Jag ryser till för det känns på något plan så overkligt att få vara med om den här stunden – och många andra fina stunder som vi redan upplevt med den här gruppen.

Just nu känns det som om Gud är lite närmare här på Houtskär.

Innan natten kommer vill jag tacka för den dag du gav, dem som jag mötte. För ett liv som mognat något, Herre, vill jag tacka. Innan natten kommer vill jag tänka på dem som nu ler i kärleksglädje, och på dem i ensamheten, Herre, vill jag tänka. Innan natten kommer vill jag bedja för den jord vi fått men smutsat, skövlat. För vår värld som väts av tårar, Herre, vill jag bedja. Innan natten kommer vill jag lämna allt tillbaks åt dig att älska, värna. Allt åt dig, vår tro, vårt tvivel, Herre, tag emot det. Text: Jonas Jonsson 1978, 1982 Musik: Per Harling 1981, präst, författare och tonsättare, Uppsala

, , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *