Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Det funkar!

11 Jul , 2017, 19.24 prastfreddi

 

I de flesta bildtidningar med respekt gör man uthållighetstester på bilar, det vill säga man kör med en kärra ett år och ser hur året blev. Hur ofta är du tvungen att ta bilen via verkstaden, vad kostade all service under året och så vidare. Inga snabba testdata, utan vardag och normal bruka av bilen. Ofta säger en sådan test mycket mer än en eftermiddag på en testbana.

Första advent fick vi ett tillägg till psalmboken, 147 psalmer som skulle ta sången in i 2000-talet. I Domkyrkoförsamlingen har vi utnyttjat tillägget flitigt, så pass flitigt att det visst togs ett beslut att vi inte har fler än två ”nya” psalmer per gudstjänst.

När jag skriver detta har jag just avslutat ett skribaläger på Pellinge. Under lägret firar vi Morgongudstjänst och Aftonandakt i S:t Olofs kapell.

Konfirnaderna sjunger Psalm 939 Glory

Jag är imponerad över hur avvändbart tillägget var, väldigt många av de sånger som brukar ljuda på konfirmationsläger finns i tillägget och på något sätt känns det mer rätt att slå i handen på konfirmanden en psalmbok än kopierade papper.

Planering av psalmer för konfirmationen. Psalm 917 Möt mig nu som den jag är skall in i mässan ännu…

Bland det sista vi gjorde med konfirmandgruppen innan vi lämnade lägret var att välja vilka psalmer som vi sjunger på konfirmationerna på lördag och söndag. Valet föll på sådana som börjar med en 8: eller en 9:a (tillägget) så den där kvot tanken är jag tvungen att glömma – för stunden. Om en hög med 15-åringar har starka åsikter om kyrkosången så är det bara att gilla läget.

, , , , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *