Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

AK, foto och frimureri

8 Dec , 2016, 07.33 prastfreddi

 
161207 (6)

Andra halvan av kollegiet på UV

Efter två lediga dagar fortsätter rumban. Trumman trummar på i kanske en lite intensivare takt, eller är det bara jag som skapar mig en snävare tidtabell?

Oberoende på onsdagar samlas hela kollegiet till AK eller arbetskollegiet. Detta sker kl. 13:30 och kan ta allt mellan en och tre timmar. Vi funderar på hur det har varit, vi går igenom det som skall stå i tidningar om vår verksamhet och så brukar medarbetare informera om saker som är på gång. Allt inleds med en psalm ett aktuellt bibelställe och bön. Om domprosten är på plats leder han mötet annars är det nu den som är hans vikarie. Efter AK stannar ännu präster och kantorer kvar för att fördela nya förrättningar, de brukar gå på 10 minuter

Jag tycker om AK av många orsaker, men en av dem är att det egentligen är enda gången i veckan som vi ses alla. Man kan stämma av vissa små saker till exempel kollade jag igår med kantor Eki om hur vi skulle agera på De Vackraste Julsångerna på Mariagården idag. Han sade att han hade en notering om en solist på en sång i sin almanacka men att han inte riktigt kom ihåg vad det betydde. Ska bli intressant och se var vi landar.

161207 (8)

Kristoffer Åberg in action

Fick en bankande huvudvärk på AK av antagligen för mycket kaffe och för lite frisk luft. En burana och promenad upp till Domkyrkan gjorde gott. Östnylands fotograf Kristoffer tog bilder på mig just för den här bloggen – det är alltid konstgjort att posera för någon. Själv tycker jag om bilder som någon tar i en riktig situation – ”realitybilder”.

Frimureri har varit en del av mitt liv i 16 år. Just nu är jag engagerad i Borgåfrimureriet, logen heter Tyrgils och finns på Ågatan 7 om du undrar. Igår var det logekväll med många på plats, julettan, årets sista loge i första graden. Före logen var det två mindre möten, i det första satt vi med presidiet och funderade lite framåt på 2017 och vidare i det andra mötet handlade om hur vi fördelar de medel som vi samlat in. Diakonin i regionen är vår största mottagare av våra medel.

Logen på Ågatan

Logen på Ågatan

Det blev sent, dessutom så kom det en inköpslista från Drumsö på bröd, ägg och mjölk som jag inhandlade på vägen hem. Jag tycker att det är sjukt att butikerna är öppna mitt i natten samtidigt som det kändes bra att det fanns Reissumies på morgonen här hemma.

, , , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *