Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

När du har tidsbrist så levererar du

19 Jan , 2017, 07.16 prastfreddi

 

 

Idag börjar Ungdomens kyrkodagar på Lärkkulla i Karis. UK samlar ett par hundra unga i åldern 16-30 för att fundera på framtidens kyrka. Organet är unikt i vår kyrka. UK arbetar som riksdagen med motioner, debatter, omröstningar och allt vad demokrati kan innehålla.

Jag skall vara där som UK-präst, med ansvar för andaktslivet och själavården. En predikan på söndagen, tre andakter för ganska kyrkvana unga och sedan eventuell själavård står på menyn.

Känner mig ganska oförberedd – men den känslan har med åren, inte bara som präst, blivit min reskamrat. En reskamrat som man gärna skulle åka iväg utan, men som nog har sina sidor. Är man oförberedd så är man alltid lite mer på alerten. Man ser på saker med lite andra ögon. Man är färdig att ta in färska intryck.

Märkte du att jag skrev i ”man” form, det känns så svårt att se sig själv på denna punkt och säga jag. Jag är slapp.

Jag har sagt att den heliga Anden arbetar i samarbetar med deadlines – eller på svenska. När du har tidsbrist så levererar du.

Nu skall jag ta mig an det som jag måste, predikan för söndagen. Tema är Jesus väcker tro.

Lyckas jag så lovar att publicera mitt alster här – visst måste jag – strax.

, , , , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *