Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

We’re in the business

5 Apr , 2017, 07.17 prastfreddi

 

Som yngre brukade jag segla som gast med min farbror. Ibland kunde farten stanna upp i lätta försommar vindar när vi gick mellan två holmar.

När den första vinden bakom holmarna fyllde seglen igen och gav ny fart åt segelbåten brukade min farbror ofta konstatera ” We’re in the business”.

Nu fylls mina blad i almanackan med arbetsrelaterade saker

Jag var på semester en dryg vecka, men igår var jag tillbaks i tjänst. Det blev en ytterligheternas dag.

Det centrala i Babykyrkan är att påminna om dopet. Michaela Lepistö tog bilden

 

På morgonen mötte jag bebisar och mammor i Babykyrka på Mariagården. Sång och lek sittande på golvet. De brukar vara underbart oroligt och ljudligt under den stunden.

På eftermiddagen var det dags för männens samtal – riktiga män för jag vill påstå att medelåldern är över 80. Männens samtal är en grupp som samlas i församlingen varannan vecka för att fira en liten andakt och snack om något aktuellt.

Valde att berätta om de intryck jag hade från kyrkoherdeinstallationen i Petrus och leda över det till hur vi upplever vår egen högmässa i Domkyrkan. Församlingarna i Helsingfors har alla präglat sig lite olika och min uppfattning om Petrus är att den är rätt karismatisk – eller delar av den är det.’

Unga vuxna i synlig och ljudlig roll under installationen av Danil Björk som kyrkoherde i Petrus församling. Bilden från Petrus församlings FB-flöde

Installationsbiten med installatorer. Bilden från Petrus församlings FB-flöde

En mångsidig dag – igen.

, , , , , , , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *