Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Industrispionage?

15 Dec , 2016, 10.28 prastfreddi

 

161215 (4)I morse firade min yngsta son julkyrka i S:t Jacob på Drumsö – min hemkyrka. Det är något alldeles speciellt över de här tidiga stunderna just där eftersom jag kan resa 35 år bakåt i tiden och minnas hur det var när gick i femman och julen stod alldeles bakom dörren.

161215 (8)

Jag tycker att min hemförsamling gör det här riktigt bra och vissa små saker har jag plockat med mig från julkyrkan med Drumsö lågstadieskola. Allt börjar med att en elev ringer in, något som ni kommer att få höra i Kullo den 22.12. kl. 8:45. Om jag har förstått saken rätt så har de olika klasserna olika uppgifter i gudstjänsten. Jultablån är en av mina favoriter. Barnkören var stor och det sjöng en av mina nya favoriter, psalm 835 Ett litet barn av Davids hus. Präst-Maria talade under rubriken ”Jultankar” väldigt bra och engagerat.

161215 (10)

I år var man lite onödigt tidigt ute med julkyrkan, det är ju en bit ännu till den stora festen, men kanske det handlade om att församlingen lite vill rationalisera dessa julkyrkor så att alla inte är den 21 eller 22.12.

Bra fiilis in i dagen. Förbereder mig för ett möte kring UK (Ungdomens kyrkodagar) och så skall jag på dimission av barnarbetsledare. Tre av mina kolleger blir klara och så blir också yngsta sonens gudmor dimitterad.

, , , , , , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *