Präst-Freddi bloggar om prästens vardag

Okategoriserade

Mest kebab

18 Feb , 2017, 14.01 prastfreddi

 

En präst måste ju äta och till skillnad från det som står i alla djurböcker så livnär sig inte präster bara på smörgåstårta och gräddtårta. Majonnäs och vispgrädde kan utgöra den centrala födan för enstaka individer av arten homo praesticus men inte för alla.

Jag försöker faktiskt undvika tårtor om jag bara kan, inte för att jag inte skulle tycka om dem, nej snarare för att jag så småningom skulle se ut som den där Michelin-gubben. Det är inte hälsosamt att livnära sig på snabba kolhydrater och fett i kombination med lite rörelse.

Vad gör jag då på alla minnesstunder?

Jag brukar ta två eller tre koppar kaffe och det är bra så. Jag strävar att äta lunch vid 12 snåret och då varm mat.

På veckoslutet är det få om någon restaurang som erbjuder lunch. Om man lyckats tacka nej till snabba kolhydrater och fett vi minnesstunden skulle det ju vara förtappat att sätta sig på en pizzeria och vräka i sig en Fantasia eller varför inte en dubbelhamburgare.

När jag lycka stå emot frestelserna så brukar jag ta mig kebab med sallad. Kebab med sallad får man på lördagen och söndagen till samma pris som på vardagen. Det går fort att få sig en portion.

Borgå är tätt på kebab rullar. Jag gjorde en snabbräkning att med en 500m distans från torget finns det åtminstone 7 restauranger som erbjuder kebab.

Spännande nog så är de alla lite olika – har någon slö söndag slagits av tanken att jag skulle kunna recensera dem alla.

Så idag blev den en undanflykt från tårtorna och ”kanadöner” på Smileys. Jag har ännu en förrättning så får se hur saldot blir idag.

, , , , , , ,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *